010-1 pakt 3 punten bij IJsselmeervogels

By
Updated: oktober 3, 2017
Zaterdag 30 september mochten onze jongens van 010-1 spelen bij het grote IJsselmeervogels.
Een roemruchte amateurclub met een prachtig sportpark.
We moesten om 8.00 uur verzamelen om mooi op tijd in Spakenburg te zijn voor de aftrap om 9.30 uur.
De wedstrijd begon mooi op tijd en de 2 ploegen waren goed aan elkaar gewaagd.
Het spel ging op en neer met aan beide kanten gevaarlijke momenten voor het doel.
Toch kwam IJsselmeervogels op 1-0 door een dekkingsfout achterin waardoor hun spits vrij kon uithalen en
de bal er via Ruben in ging.
Maar onze jongens gingen goed door en kwamen kort daarna op 1-1.
Moos speelde zich goed vrij en gaf de bal panklaar op Maarten die de bal binnen kon schuiven.
Na de 1-1 kreeg IJsselmeervogels een licht overwicht waardoor hun op 2-1 en 3-1 door een afstandsschot en een corner die in de rebound werd binnengeschoten omdat we te vaak niet fel genoeg uitverdedigen bij standaard situaties. Bij de 2-1 ging een overtreding op Moos vooraf maar werd helaas niet gezien.
Nu moesten onze jongens de schouders er onder zetten en proberen voor rust de aansluitingstreffer te maken en door hard werken lukte dat ook.
Derek kon de bal na een scrimmage voor de goal met een harde pegel binnen knallen en zo gingen we met 3-2 rusten.
Na wat aanwijzingen van trainer Barry kwamen onze jongens de 2e helft scherp voor de dag en drukte IJsselmeervogels terug op eigen helft.
We kwamen niet of nauwelijks nog in de problemen doordat Thijmen, Leif, Rens en Daan de boel achterin dichthielden en als er een bal door kwam pakte Ruben deze simpel.
Dean en Derek werkte hard op het middenveld en wonnen bijna alle duels waardoor Maarten en Moos ook gevaarlijk konden worden.
De 3-3 kon niet uitblijven en die viel dan ook via Dean die met een mooi afstandsschot zijn goede spel in de 2e helft bezegelde.
Bij IJsselmeervogels gingen ze op elkaar foeteren en konden een paar jongens slecht tegen hun verlies waardoor Brederodes ze nog meer bij de keel greep en na een discutabele goal op 3-4 kwam via Maarten.
Na een botsing bleef hun speler op de grond liggen maar er was geen sprake van een overtreding dus de scheids floot niet waardoor Brederodes vertwijfeld doorging en Maarten de bal van dichtbij na een aarzeling binnenschoot.
Ze durfden nog niet te juichen maar de scheids keurde de goal goed dus mochten onze mannen toch juichend naar hun eigen helft.
Daarna raakte IJsselmeervogels nog meer gefrusteerd en konden we de wedstrijd definitief op slot gooien.
Maarten maakte weer een ouderwets mooie actie op de flank waarbij hij meerdere spelers dolde en legde de bal prachtig terug op Dean die de 3-5 keurig binnenschoot.
Kort daarna floot de scheidsrechter af en viel de jongens elkaar blij in de armen na deze dikverdiende overwinning aan het IJsselmeer.
Na afloop gezongen onder de douche en met ouders en kids nog wat gedronken en heerlijk vis gegeten in de kantine waarna we trots en blij weer terug naar Vianen gingen.
Een prachtige overwinning van Brederodes 010-1.
Een trotse ouder.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *