Brederodes 010-1 kampioen van het voorjaar!

By
Updated: juni 1, 2018

Afgelopen week stond er maar liefst 3x met hoofdletters ‘VOETBAL’ in de agenda van de 010-1. Op donderdag, zaterdag en maandag waren er spannende wedstrijden gepland, tegen respectievelijk NVC, AFC Quick 1890 en Zwaluwen Utrecht’11, en dat met het warme weer. Zeker de laatste twee tegenstanders stonden ook nog best hoog in de ranglijst. Twee zaterdagen ervoor hadden we de huidige nummer 1 (HDS) verslagen en hadden we ineens het kampioenschap in eigen hand. De ontknoping bewaren we nog even, eerst stel ik jullie onze jongens voor en vertel ons seizoen in vogelvlucht.

De 010-1 is een mooie groep kanjers die sinds vorig jaar in dezelfde samenstelling spelen. En aantal spelen zelfs al vanaf de reigertjes en het eerste jaar F-jes samen. Dit zijn de 9 toppers: Ruben (de jonge versie van ‘Neuer’), Rens (de blonde ‘Marcello’), Thijmen (‘Koeman’ maar dan ook nog snel), Daan (met de skills van ‘Carvajal’), Leif (‘Arias’ maar dan beter), Maarten (‘Justin en Patrick Kluivert’ ineen), Derek (de ‘Litmanen’ van 2018), Dean (het beste van ‘Davids’ en ‘Suarez’) en Moos (‘Bergkamp’ uit zijn tijd bij Arsenal).

Ons seizoen ging goed van start met de winst van het Jens Toornstra toernooi in Alpen a/d Rijn. Daarna met de bekerwedstrijden hadden we met Focus (010-1) en Houten (010-2) twee tegenstanders waar we niet van konden winnen. In de najaarscompetitie hebben we slechte herinneringen van de wedstrijden tegen het sterke DOVO 010-1 waar we met prachtig spel op een 4-0 voor kwamen en dat weg gaven door 4-5 te verliezen en dat overkwam ons nog een keer maar dan tegen Elinkwijk 010-1 (3-0 voor en 3-4 verliezen). Bij deze wedstrijd speelde het agressieve gedrag van coaches en ouders van de tegenstander helaas een hoofdrol in plaats van de spelers op het veld. Hoogtepunten in het najaar waren vooral de mooie pot in Spakenburg tegen IJsselmeervolgels 010-1 (3-5 winst) en het sterk bezette internationale BVO kwalificatietoernooi (JOER) in Nijmegen. Een hele dag afzien in de kou en regen, maar prachtige en leerzame wedstrijden tegen onder andere Purmesteijn, OJC Rosmalen en twee Duitse en een Belgisch team. Een mooie 7e plek van de 24. Ook het zaalvoetbaltoernooi tegen ALS  net voor kerst was een mooi hoogtepunt met winst op het team van FC Utrecht en een keurige 2e plek.

Ter voorbereiding op de voorjaarscompetitie hebben we deelgenomen aan de Wintercup bij Focus (4e plaats) en oefenpotjes tegen Delta Sport 010-1, LRC 010-1 en onze eigen 011-2 gespeeld. Tijdens deze wedstrijden speelde we het ene moment de pannen van het dak en het andere moment stonden we niet ‘aan’. De voorjaarscompetitie startte we helaas niet zo goed. De eerste pot tegen VVZ’49 was het nog een wonder dat we

deze niet hebben gewonnen, maar de drie wedstrijden (JSV, Jonathan, Driebergen) haalde we niet ons niveau of was de tegenstander gewoon beter. Op verzoek van Woudenberg zijn we toen met ze gewisseld van klasse, wij van hoofdklasse 4 naar 5. Na een prima winst van onze eerste wedstrijd in deze klasse op Waterwijk volgde weer een rare wedstrijd tegen De Meern 010-2. Wederom waren we de betere ploeg, maar mede door onterechte beslissingen van de scheids, waren de punten niet voor onze jongens. Daarna kwam de ommekeer bij Kampong. Kampong 010-2 en DVSU 010-1 werden opgerold, waarna HDS 010-1 (op dat moment 1e) ook zonder punten uit Vianen kon vertrekken en we ook de punten uit Veenendaal van GVVV 010-1 mee naar huis namen. Vier keer winst achter elkaar en toen kwam afgelopen week.

 

Brederodes J010-1 kampioenen

Donderdag (24 mei) speelde we ’s avonds op het hoofdveld tegen NVC 010-1. Een lager geklasseerd team, maar het bleek toch wel een goed voetballende ploeg. We kwamen 0-1 achter, maar gelukkig bleven de jongens rustig en konden we het ombuigen naar een afgetekende 7-2 winst. Met nog twee wedstrijden te gaan stonden we 3 (verlies)punten voor. Zoals beloofd, bij winst tegen NVC, hadden de coaches de tenues en schoenen keurig klaargelegd (zoals bij echte ‘profs’) voor de zaterdagwedstrijd tegen AFC Quick 1890 010-2. Vol positieve energie en gebrand om te winnen begonnen we de warming-up, waarna de coaches van de tegenstander ineens aangaven niet met onze blauwe Derbystar en ook niet met de blauwe Brederodes bal te willen spelen. Te zwaar voor hun spelers en volgens ‘hun’ niet conform de KNVB-regelementen. De coaches gingen zelfs zo ver dat ze zonder spelen huiswaarts naar Leusden wilde keren. Ongelooflijk…. onze jongens snapte er niks van en ook de coaches waren erdoor wat van slag. Na een hoop gedoe hebben we een compromis gesloten dat we de ene helft met onze bal en de andere met die van hun zouden spelen. Na 3x op voorsprong te zijn gekomen kwamen we helaas niet verder dan een 3-3 gelijkspel. Met nog 1 (verlies)punt voorsprong op zowel HDS en Laren, beiden spelen nog tegen elkaar, stond maandag (28 mei) de laatste wedstrijd op het programma tegen de 010-2 van Zwaluwen Utrecht’11. Maandag zou het 30 graden worden en dus zou het erg zwaar worden en dat werd het ook! Met de langs de kant weer het trouwe publiek gingen de jongens helaas weer iets te slap van start en keken we weer snel tegen een 0-1 achterstand aan. Gelukkig besefte de jongens dat ze ervoor moesten gaan knokken en bleef ons doelpunt niet al te lang uit. We konden dit vervolgens voor rust nog uitbouwen naar een 3-1 voorsprong. Na de rust viel al snel de bevrijdende 4-1 en toen leek het wel gelopen…. niet dus, want Zwaluwen wist na de ingelaste drinkpauze toch nog tot 4-3 terug te komen en het dus nog heel spannend te maken. Toen scheids Marco de wedstrijd affloot waren de jongens superblij met de overwinning. Ze wisten toen nog niet (bewust nog niet verteld) dat ze kampioen waren. Nadat we dit verteld hadden barstte het feest los. Coaches en ouders werden nat gegooid en de jongens gingen in hun tenues onder de douche. Daarna werden ze als ware kampioenen in de kantine onthaald met ‘We are the champions’ (Evelien nog bedankt!). Een ijsje voor de kids en een klein drankje voor de ouders en het bleef nog lang onrustig. We gaan het kampioenschap nog vieren bij de McDonalds en we worden nog gehuldigd bij Bre. Voor de 010-1 een leerzaam en prachtig seizoen! Complimenten voor onze staf (Jenny, Myrno, Jordi, Danny en Roy) en ouders bedankt voor de flexibiliteit en het aanmoedigen dit seizoen!

Een trotste coach/ trainer

Oh ja….. voor volgend jaar zoeken we nog een ‘jonge’ trainer uit de jeugd of senioren die het leuk zou vinden om, samen met ons, met deze kanjers aan de slag te gaan.

Brederodes kampioenen J010-1

1 reactie

  1. Cas Elbertse

    01/06/2018 at 17:32

    KAMPIOENEN!!!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *