Brederodes en de afgelopen week (van woensdag 15 t/m 22 november 2017).

By
Updated: november 23, 2017

Soms denk je van “we zullen het wel gehad hebben of veel gekker kan het niet worden” echter amper 24 uur na dat de penningmeester in de algehele ledenvergadering een dringende oproep had gedaan aan alle leden om zuiniger met onze verenigingsspullen om te gaan, dit in verband met de financiën worden we als club geconfronteerd met weer een schadepost van om en nabij de 400 euro.
Wat nu weer zult u denken.
Nee nee nee nee,dit keer geen afgebroken kledinghaken, krom getrapte cornervlagstokken, ontzette deurklinken of afgetrapte waterkranen.
Ook geen gestolen regenkappen (kleedkamers), verbogen wc brillen of mishandelde toiletpotten. Gelukkig dit keer geen snij of brand plekken (vuurwerk) in de kunstgrasvelden of zichtbare brandplekken op de tribune.
Nee hoor er was ook geen sprake van nog een leeg gespoten verfspuitbus (toevallig toen wel leeggespoten over de stencil en kopieermachine) of compleet leeg gestolen ballencontainer van onze reigertjes groep, veertien ballen, hupsakee foetsie, nee hoor het waren zelfs geen simpele stoeptegels die door diverse ruiten heen zijn gegooid.
Ook was er niemand die met een koevoet de deur naar de EHBO ruimte had geopend en alleen maar rotzooi had gemaakt.
Nee, de schadepost deze maal is veroorzaakt door een mes.
Een mes die hoogst waarschijnlijk in iemands hand zat (bijna 100% zeker) die daarmee dus kans heeft gezien om daarmee 10 trainingsballen van de club lek te steken.
Dit waren dus ballen die begin van dit seizoen toegevoegd zijn, nog geen 3 maanden geleden dus, eigenlijk nog nieuw.
En ik kan u verzekeren dat een lek gestoken trainingsbal niet meer gerepareerd kan worden dus die kunnen de container in, en dan bedoel ik niet de trainingsballen container maar die andere.
Wat bezield iemand om met een mes een container vol ballen lek te steken?
Heeft hij/zij zo’n gloeiende hekel aan ballen?
Steekt hij/zij zo graag met een mes?
Voor als nog weten we dat niet, misschien komen we ooit nog te weten wie dit gedaan heeft en kunnen we de persoon in kwestie ergens op laten nemen om dit te laten onderzoeken.
Feit blijft voorlopig wel dat we nog niet weten wie we op moeten laten nemen maar dat de penningmeester dit seizoen alweer geconfronteerd word met een flinke schadepost moge duidelijk zijn.
Triest is ook dat de meeste vernielingen/vermissingen toe te schrijven zijn aan leden van onze eigen voetbalclub.
De hierboven opgeschreven situaties zijn dus niet uit een duim gezogen, regelmatig worden we bij Brederodes geconfronteerd met spullen die stuk zijn.
Dat spullen stuk gaan kan natuurlijk gebeuren en daar zal je verder ook niemand over horen, maar als spullen stuk gaan door onnodig geweld, domheid, opzet, moedwil, kwaadaardigheid en dat soort zaken en dat er dan ook nog spullen vernield worden door er met een mes in te steken, ja lezers dan wordt is wel erg. Heel erg.
Erg ook mede omdat dit uiteindelijk ten koste gaat van andere leuke dingen die je als club kan organiseren (geld kan maar 1 keer worden uit gegeven), maar ook erg omdat we als club (en medewerkers) niet weten wat de toekomst ons gaat brengen.
Bijvoorbeeld, als er geen bal in de buurt is om een mes in te steken,wat komt er dan weer op ons pad. Ik moet er niet aan denken.

Joep Oorschot

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *