Brederodes-Geinoord O23, dinsdag 16 januari 2018

By
Updated: januari 19, 2018

Door een aantal afwezigen (Floris, Elroy, Bas, Shaquil en Alexander),begonnen we met 13 man aan de wedstrijd tegen Geinoord. Ook dit keer kwamen we een oude bekende tegen. Edgar Hougee (vorig seizoen nog trainer van Brederodes O19-1), had nu de talenten van Geinoord onder zijn hoede.
Hoewel wij met een krappe selectie aan de wedstrijd begonnen, had Geinoord heel wat meer wissels op de bank.

De wedstrijd was nog maar net gestart toen Brederodes een uitstekende kans kreeg.  Bowan opende mooi op Joey, Joey geeft de bal voor in de 16 en Tim de G. kopt al in de 2e minuut de 1-0 binnen. Dat is een lekker begin van de wedstrijd. Het tempo ligt aan het begin hoog. Na een slordige terugspeelbal van Geinoord zet Tim goed druk en komt in scoringspositie. Helaas blijft de 2-0 uit. Niet veel later komt ons spitsenduo Mike en Tim dicht bij de keeper. Maar ook deze keer geen doelpunt omdat de keeper op tijd bij de bal is. Er volgt een fase waar door beide teams slordig wordt gevoetbald, met als gevolg veel onnodig balverlies, In de 19e minuut krijgt Geinoord een vrije trap op zo’n 25 meter. De bal komt in de 16. Er lijken wel wat koppies de bal te raken, maar de bal verdwijnt over de zijlijn. Er volgt een goede opening op rechts. Mo geeft de bal voor, maar de aanval wordt goed gepareerd door Geinoord. Brederodes voert de druk verder op, waardoor Geinoord op hun eigen helft wordt gedwongen. Het levert wel een aantal aanvallen op, maar echt grote kansen blijven uit. Ondanks de druk van Brederodes, wordt de spits van Geinoord netje weggestuurd. Gelukkig is ook onze keeper Bastian scherp en dus op tijd bij de bal voordat de spits echt gevaarlijk kan worden. Er wordt over en weer naar een opening gezocht. In de 30e minuut komt de bal, ongelukkig via Brederodes in de voeten van de spits van Geinoord. Hij lobt de bal prima over Bastianheen, maar Julian is met zijn snelheid precies op tijd om de bal van de doellijn te plukken. Een goede kans voor Geinoord op de gelijkmaker, maar helaas voor hun, blijft het doelpunt uit. In de 35e ziet Luuk zijn kopbal via de binnenkant van de lat het doel uitketsen. Met nog 10 minuten in de 1e helft blijft de 1-0 op het scorebord staan.  Op slag van rust gaat Geinoord op zoek naar de gelijkmaker. Het pakt echter verkeerd uit. De bal komt ietwat gelukkig in de voeten van Tim. Hij blijft rustig en tikt de bal naar Mike die vervolgens de 2-0 binnen tikt.

Met 2-0 op het scorebord gaan we naar de thee.

De 2e helft is al zo’n 10 minuten bezig. Het spel speelt zich vooral af op het middenveld. Doelpogingen zijn er tot nu toe eigenlijk niet geweest. Na een lange tijd wat heen en weer te hebben gevoetbald en het eigenlijk een saaie 2e helft was, gaf Tim vd W een prachtige pass op Mike. De keeper kwam wel uit, maar Mike bewaarde zijn rust. Heel cool lobt hij de bal over de keeper en zo staat het 3-0 voor de groen-gelen.
In de 77e minuut dringt Geinoord aan en staat met mooi combinatievoetbal ineens bij Bastian voor de goal. We komen met de schrik vrij want het schot gaat naast. Met nog 6 minuten op de klok, krijgt Geinoord een vrije trap op de rand van de 16. Helaas voor Geinoord belandt deze vrije trap in de muur.  Na 90 minuten stond de 3-0 nog altijd op het scorebord en bleven de 3 punten dus in Vianen.

Bastian, Tim vd W, Tim de G, Tim L., Gerben, Luuk, Bowan, Mo, Dennis, Mike, Joey, Matthijs en Julian,  een mooie overwinning, super gedaan mannen. Het is fijn dat we echte diehard fans hebben, die door weer en wind komen kijken bij onze kanjers. Bedankt weer voor jullie support. Ook Sjaak bedankt  voor het verzorgen van de thee. En natuurlijk Marco bedankt voor het vlaggen.

Onze volgende wedstrijd staat alweer gepland over 2 weken op dinsdag 30 januari. We spelen om 20.15 uur thuis een inhaalwedstrijd tegen CDW. Hopelijk tot dan !

Meer informatie over de regiocompetitie vindt u op  de site https://www.svgeinoord.nl/regiocompetitie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *