Brederodes naar tweede bekerronde

By
Updated: oktober 25, 2017

VIANEN – Brederodes heeft zich ten koste van IJFC geplaatst voor de volgende ronde van de districtsbeker.

In de eerste ronde van de districtsbeker (West 1) nam Brederodes het midweeks op tegen
tweedeklasser IJFC. Trainer Charly Olf miste een handvol geroutineerde ouderen en gaf de jeugd de kans zich in de kijker te spelen. In een wedstrijd die op en neer golfde had de thuisclub vrijwel steeds een overwicht. De Viaanse defensie gaf niets weg, terwijl Johan van Es en Mike de Groot kleine kansen niet benutten. Op slag van rust nam De Groot een dieptepass na een stuit op de pantoffel en als een granaat verdween de bal stijf in de kruising: 1-0.

Open kansen
In de tweede helft veranderde er niet veel aan het spelbeeld. De IJsselsteiners opereerden in het laatste kwartier met vier spitsen en lieten daardoor achterin veel ruimte. Van Es, Mitchell Akkerman en De Groot kregen uitgelezen kansen om de voorsprong te vergroten, maar faalden voor open doel.

“We trainen altijd op maandag en woensdag en de spelers hebben daar hun schema op aangepast”, legde Charly Olf uit. “Als ze op dinsdagavond moeten voetballen, kunnen ze zich daar vaak niet voor vrijmaken.

Dat is ook de reden dat Brederodes zich terug heeft moeten trekken uit het RegioVoetbal
Toernooi om de EM Kantoorsystemen Cup. De jonkies die vanavond tegen IJFC
meespeelden hebben het prima gedaan. Dat is fijn, want gezien het grote aantal dertigers kunnen we niet te lang wachten met het verjongen van de selectie.”

Bron : Regio Voetbal 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *