Brederodes O11-1 naar de finale van de Randstad Cup!

By
Updated: oktober 5, 2018
Brederodes O11-1 Randstad Cup

Normaliter is zaterdag de mooiste dag van de week, maar nu mochten de spelertjes van de 1e teams van O8, O9, O10 en ook de O11 op zondag mee doen aan de 1e Randstad Cup (www.stolsvoetbal.nl). Op 30 september was bij Brederodes het toernooi voor de provincie Utrecht.

De 011-1 bestaat grotendeels uit de spelertjes van de 010-1 van vorig jaar en spelen dit jaar voor het eerst op basis van de nieuwe 8×8 spelregels van de KNVB. Dat is best even wennen, maar ze beginnen het al door te krijgen hoe dat slim te spelen. De start met de beker en de competitie waren best lastig en dan is een toernooi tussendoor een welkome afwisseling.

Brederodes Randstad cup

We verzamelden om 10.15uur en het was al flink druk op het sportpark met teams van onder andere Zwaluwen Utrecht, PVCV, De Meern, UVV, Focus, VVIJ, Geinoord en Desto. Voor de 011-1 teams waren er twee poules van elke vier teams. Wij waren ingedeeld met PVCV, IJFC en Geinoord. Zeker PVCV en Geinoord waren op papier pittige tegenstanders. De eerste wedstrijd tegen PVCV begonnen we erg goed. Als snel kwamen we door een mooie bal van Maarten op 1-0 voorsprong, maar helaas wist PVCV er nog 1-1 van te maken. Helaas kreeg Maarten halverwege de wedstrijd een flinke tik op zijn enkel en leek de rest van het toernooi niet meer te kunnen spelen. Gelukkig kon Sam (011-2) snel komen om in te vallen (bedankt nog). Maarten (ondanks een wat dikke blauwe enkel) de resterende wedstrijden toch weer mee spelen.

De tweede wedstrijd tegen IJFC waren we duidelijk de bovenliggende partij. We kwamen dan ook snel op een 2-0 voorsprong (onder andere door een mooie kopbal van Daan), maar wisten niet verder uit te lopen. IJFC wist nog terug te komen tot 2-1, maar gelukkig was de winst voor Bre. De derde wedstrijd mochten we tegen Geinoord spelen. Een tegenstander waar we in het verleden met deze groep het vaak erg lastig tegen hadden. De wedstrijd ging gelijk op, maar we wisten in het eerste deel toch te scoren. Helaas maakte Geinoord het na vijf seconden alweer gelijk te trekken. Uiteindelijk konden we toch de 2-1 scoren en werd er (eindelijk) toch gewonnen van Geinoord. PVCV bleek een beter doelsaldo te hebben en daardoor winnaar van de poule. Wij mochten daarom aantreden tegen de winnaar van de andere poule en dat was De Meern.

In de halve finale bleek toch wel dat De Meern (uiteindelijk 1e) toch wel iets verder is dan wij. Ze vinden elkaar wat makkelijker en maakten hun kansen ook goed af. Dean mocht vanaf de zijlijn een prachtige goal scoren en daarmee werd het toch nog 1-4. De verliezersfinale mochten we weer tegen PVCV (verloren tegen Zwaluwen Utrecht) voor de 3e plaats en laatste ticket voor de finale dag strijden. De jongens gingen er vol voor en kregen kans op kans, maar maakten ze niet af. PVCV kwam langzaam wat terug in de wedstrijd en kreeg ook een paar kansen. Gelukkig wist Maarten het net te vinden en kwamen we op een verdiende 1-0.  Een prachtige 3e plaats en dus een ticket voor de finale dag later dit jaar!!!

Boven: Dean, Moos, Maarten, Derek, Jesper en Leif. Onder: Daan, Tobias, Thijmen, Rens en Sam

Het was een prachtige dag voor de jongens en (mede door het mooie weer) ook voor Brederodes. Jeugdcommissie, scheidsrechters en andere vrijwilligers bedankt voor de organisatie!!!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *