Brederodes O23 – Geinoord O23

By
Updated: maart 30, 2018

Omdat Geinoord in poule B 1e was geworden en onze mannen in poule A als 1e waren geëindigd was de affiche van de finalewedstrijd van de regiocompetitie Brederodes – Geinoord. Deze finale stond voor dinsdag 27 maart op de agenda. Op 16 januari hadden we elkaar ook ontmoet. Deze wedstrijd werd met 3-0 in het voordeel van Brederodes beslist. Wat zou deze finale brengen? Geinoord was ook dit keer naar Vianen afgereisd en om klokslag 20.15 uur werd het startsein gegeven door de scheidsrechter en kon de strijd beginnen. Helaas hadden we ook voor deze wedstrijd een aantal geblesseerden (Bastiaan, Tim, Alexander en Dennis B). Ook hadden de trainers aangegeven dat sommige spelers slechts een helft ingezet mochten worden. Brederodes begon met de volgende 11 spelers : Jelle Krouwel, Tim Lagerweij, Daan vd Haar, Floris Moerkens, Luuk Roubos (a),Dennis Kruijk, Mike de Groot, Tim de Groot (Maupie) Mohamed Arbib, Bowan de Bruin en Bas Doeland. Tim Olieman, Gerben en Matthijs de Groot en Elroy Vroege startte op de bank. Gelijk vanaf het begin van de wedstrijd werd er door beide teams hard gewerkt. De bal werd in een hoog tempo rond gespeeld. In de 7e minuut dient de eerste kans zich aan voor Brederodes, de corner van Luuk wordt verlengd waardoor de bal bij Mike kwam. Helaas krijgt hij m net niet lekker in zijn voeten waardoor het schot naast het doel terecht kwam. 2 minuten laten kwam de bal, dit keer via Bowan, opnieuw bij Mike terecht. Hij nam de bal prima aan en wist met een mooi schot de 1-0 binnen te tikken. Bre gaat op zoek naar nog een doelpunt en in de 12e minuut zijn ze wederom gevaarlijk. Helaas miste de mee opgekomen Bas maar net het doel. Geinoord komt steeds beter in het spel en gaat op zoek naar de gelijkmaker. Ze dringen aan maar echte doelpogingen blijven uit. Er komt een fase dat het over en weer gaat zonder echt grote kansen. In de 35e minuut wordt er uitstekend gecombineerd door Geinoord. Ze komen één op één maar Jelle houdt zijn hoofd koel en zorgt ervoor de gelijkmaker uitblijft. Helaas moet Floris nog in de eerste helft het veld verlaten met een enkelblessure. Tim Olieman neemt zijn plaats in. Geinoord blijft aandringen, in de 39e minuut wordt de bal op de rand van de 16 netjes in de linker bovenhoek gekruld. Hierdoor gingen we met een stand van 1-1 op het scorebord richting de thee.

Bas, Maupie en Bowan worden gewisseld. Matthijs, Gerben en Elroy nemen hun plaats in. Aangezien bijna de hele laatste linie is vervangen en Tim O na het uitvallen van Floris noodgedwongen centraal staat, is het aan het begin van de 2e helft even zoeken. In de 51e minuut komt Brederodes met de schrik vrij nadat de bal op de paal beland. Geinoord zet hoog druk maar Brederodes weet zich terug te knokken in de wedstrijd. In de 63e minuut weet Geinoord uit te breken, de bal wordt voorgegeven en heel beheerst wordt de 1-2 binnen getikt. Niet veel later probeert Luuk met een afstandschot de stand weer in balans te brengen, de keeper weet de bal nog net met zijn vingertoppen over de achterlijn te tikken. In de 70e minuut geeft Mike de bal prima voor, helaas weet Matthijs het net niet te vinden. In de 75e minuut eist Luuk op zo’n 25 meter van de goal de vrije trap op. Met een prachtige streep schiet hij m binnen en zo is het met nog 15 minuten op de klok 2-2.
In de 79e minuut is het bijna weer raak. Dennis staat er mooi voor maar helaas weet de keeper met zijn voeten de bal uit het doel te houden. Nog geen minuut later is het raak, maar dan wel aan de andere kant, Bre krijgt de bal niet weg uit de 16, iets wat door Geinoord genadeloos wordt afgestraft. En zo staat het 2-3. Het blijft spannend, nu breekt Brederodes weer prima uit. Mike weet met een prima pass Dennis te bedienen. Dennis gaat alleen op de keeper af, blijft rustig en tikt de 3-3 binnen. Met nog 8 minuten op de klok wordt het een spannende slotfase. Het lijkt te eindigen in een gelijkspel waardoor het penaltylijstje al door Nardie en Peter wordt opgemaakt. Helaas kan dit lijstje weer in de binnenzak als Geinoord 2 minuten voor tijd de 3-4 binnen tikt. Net toen iedereen dacht dat de wedstrijd was gespeeld wist Matthijs in de laatste minuut de gelijkmaker binnen te tikken. Wat een knotsgekke wedstrijd, prachtig om te zien hoe er door beide teams keihard voor de overwinning werd gestreden, Geinoord die voetballend een prima wedstrijd speelde en Brederodes die zich steeds weer terug vocht. Na 90 minuten kon dus alsnog het penaltylijstje bij de uitstekend fluitende scheids worden ingeleverd.
Ook tijdens de penaltyserie was het bloedstollend, de 1e penalty’s werden zowel door Brederodes als Geinoord beide binnen getikt, Brederodes miste de 2e, Geinoord schoot wel binnen. De 3e penalty werd door Brederodes gescoord, Geinoord miste en zo was de tussenstand nog altijd gelijk. Ook de 4e en 5e penalty werden door beide teams raak geschoten. Helaas werd de 6e penalty door Brederodes gemist en zou Geinoord, indien zij wel het net zouden vinden, als winnaar van het veld lopen. Dit was ook het geval. Hun 6e penalty ging erin waardoor er met 5-6 door Geinoord werd gewonnen.

We willen alle supporters weer bedanken. Het was echt goed om te zien dat er ondanks de regen toch zoveel supporters langs de lijn stonden om onze mannen aan te moedigen, de mannen hebben jullie een heerlijke wedstrijd voorgeschoteld. Marco bedankt voor het vlaggen, Sjaak, fijn dat de thee weer voor ons klaar stond in de rust en Alysha bedankt voor het verzorgen van de tenues.

We willen een groot compliment maken aan alle spelers die vandaag maar ook zeker de overige wedstrijden super hebben gepresteerd. We hebben van jullie genoten en zijn er trots op dat er bij Brederodes zulke talenten voetballen.

Sportieve groet,
Staf o23-team Brederodes

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *