Brederodes zondag 2 weer koploper

By
Updated: april 8, 2018

Brederodes zondag 2 heeft het kampioenschap na een prima overwinning tegen Nieuw Utrecht weer in eigen handen.

Deze wedstrijd was gezien de strijd om de koppositie belangrijk voor beide ploegen. Nieuw Utrecht was vooraf aan deze wedstrijd koploper met zondag 2 als naaste belager. Zondag 2 is een team onder leiding van ‘good old’ Rob van Ede en bestaat uit een groep spelers, die in het verleden ieder op hun eigen manier, hun sporen verdiend hebben binnen de vereniging.  Na het kampioenschap van vorig seizoen is er na een stemming binnen de groep besloten om dit seizoen een stap hoger te spelen. En dit blijkt niet voor niets te zijn. Ook dit seizoen laten de spelers weer zien waar ze als geheel (staf, spelers, training spelers en vaste supporters) tot in staat zijn.

Brederodes zondag 2 begon deze wedstrijd in de volgende opstelling:
1 Boontje (Marco Boon)
2 Bienen (William Bienen)
3 Vinnie man van glas (Vincent vd Rijst)
4 Akkie (Marcel Akkerman)
5 Witte (Wil Binneveld)
6 Biggie (Marcel de Groot)
7 Kees Palm (Kees vd Oever)
8 Lange (Maarten Daalmeijer)
9 Hansie captain (Hans de Groot)
10 Wijdbek (Rogier Labee)
11 Paul “ik mis wel eens een kans”

Brederodes begon goed aan de wedstrijd en speelde, zowel combinerend afgewisseld met diepe ballen, de koploper aardig weg en had controle over de wedstrijd. Dit leverde een voorsprong op van 1-0 en er werden nog meer (grote) kansen gecreëerd, maar helaas ook gemist. Wel dient gezegd te worden dat Nieuw Utrecht er ook tweemaal goed uit kwam, maar door onder andere goed keeperswerk behield zondag 2 de 1-0 voorsprong in deze fase van de wedstrijd. Na de door zondag 2 gemiste kansen en een onnodig tegen gekregen vrije trap aan de rand en zijkant van het strafschop gebied slaagde Nieuw Utrecht er in om de gelijkmaker 1-1 te maken. Hierdoor begon zondag 2 nog meer aan te dringen om weer op voorsprong te komen waarbij soms vergeten werd vanuit de posities te blijven spelen. Dit had als gevolg dat vanuit een corner voor zondag 2 Nieuw Utrecht er razendsnel uit kwam en door een prima counter op een (ten onrechte) 1-2 voorsprong wist te komen. Dit werd ook de rust stand en daarmee gingen de teams aan de thee.

In de rust werden de volgende wissels toegepast:
– Op een gegeven moment (Nardie Kemp) voor Bienen.
– Pitbull (Erik vd Zwaag) voor Witte
– Kampioenenmaker (Ron vd Heuvel) voor Hansie
Later in de 2e helft kwam Wortel Pokémon (William van Straaten) in het veld voor Kees Palm.

De tweede helft nam zondag 2 het heft weer in handen en werd de strijd aangegaan met de vanaf dat moment vervelend spelende tegenstander.
Brederodes zondag 2 hield het hoofd er echter goed bij en drong Nieuw Utrecht terug op eigen helft en zondag 2 kwam verdedigend niet meer in de problemen. Wel moest er natuurlijk nog gescoord worden om zich op de koppositie te blijven houden. Er werden wat kansen gecreëerd en de druk bleef aanhouden op het doel van Nieuw Utrecht. Dit resulteerde in een terecht verkregen strafschop die helaas jammerlijk werd gemist. Brederodes liet zich echter ook hierdoor niet verder van de wijs brengen en bleef de boventoon voeren met over het algemeen verzorgd spel wat verderop in de tweede helft resulteerde tot een bekeken schot in de korte hoek waardoor de stand op 2-2 kwam te staan. Op dit moment wist eigenlijk iedereen op en naast het veld wel dat de slag geslagen was en het niet meer verkeerd kon gaan. Uiteindelijk werd na een goede aanval over verschillende schijven met oog voor elkaar met een knap schot in de bovenhoek van het doel de 3-2 binnen geschoten. Vlak hierna floot de goed leidende scheidsrechter Cor Bakhuizen voor het einde van de wedstrijd waardoor Brederodes zondag 2 aan een welverdiend biertje en hapje in de lekkere zon kon nagenieten van deze uitstekende TEAM prestatie.

Zoals eerder vermeld heeft Brederodes zondag 2 de koppositie overgenomen en heeft het kampioenschap weer in eigen handen. Zover is het nog zeker niet en er is nog genoeg om voor en tegen te strijden maar het geeft een goed vertrouwen om de resterende zes wedstrijden in te gaan. Hierbij kan het team alle support gebruiken dus kom gerust eens op de zondag naar het sportpark om het team aan te moedigen.

Sportgroeten van een liefhebber.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *