de Oudjes, zondag 2 doen mee met de beker en halen de volgende ronde

By
Updated: oktober 2, 2018

Het is niet denigrerend bedoeld, echter het huidige zondag 2, ooit begonnen als zondag 7 – 6 – 5 – 4 – 3 en nu dus 2, neemt sinds lang weer deel aan de bekercompetitie.

Het vroegere zondag 2, toen selectie deed dat al lang.

Echter het huidige tweede, nu de “ oudjes “ dus , namen na wat slechte ervaringen al lang niet meer deel aan deze competitie.

Nu, onder druk van wat “ jonkies “ en na wat tegen gesputter van wat ouderen, is besloten om in te schrijven voor de bekercompetitie.

We zijn uiteindelijk ingedeeld bij Vreeswijk 5, Houten 4 en V.V.IJ 7.

Zondag 2 september was het zo ver, echter op een voor ons volkomen verkeerde tijd n.l. 14:30, wat dus te kostte zou gaan van onze zondagmiddag bijeenkomst.

Onze B-selectie had nog wel getraind om 11:00 uur en zat aan een versnapering toen wij richting Vreeswijk vertrokken.

Bij aankomst aldaar zagen we daar toch wel erge jonge gasten, “ nou dat beloofd wat “, sommige konden wel een zoon van één van ons zijn?

Echter tijdens de warming-up hadden we al zoiets, dat gaat lukken en jahoor na 5 min. werd dit al wel bevestigd en stonden we met de rust al met 0-8 voor. Na de rust en wat wisselingen, overliepen we Vreeswijk met nog 11 doelpunten en werd het uiteindelijk 0-19.

De volgende wedstrijd was tegen Houten 4, 9 september thuis om 11:00u. Uiteraard weer een jonger team dan ons, maar ouder dan onze 1e tegenstander.

We begonnen veel belovend en vlak na de 1e kans al snel 1-0 voor, door Rogier na perfecte voorzet van “ Wakkie “. Ook de tweede volgde al vrij snel, Paul Geerlings 2-0. Houten kreeg meer grip op het spel, ook doordat we achterin, t.o.v. de tegenstander, wat snelheid te kort kwamen. Houten kreeg een paar dotten van kansen en we mochten blij zijn dat ze niet op gelijke hoogte kwamen of zelfs voor. Ondanks dat bleven wij toch scoren en stonden met de rust met 5-0 voor. Alhoewel 5-5 ook tot de mogelijkheden had behoord. Na de rust uiteraard wat wisselingen, waarbij Leen positief op viel, bouwden we de voorsprong uit tot 7-0. Zo, 2 wedstrijden gespeeld, 26 voor en 0 tegen. Op naar de volgende, V.V.IJ. 7.

Zondag 16 september, wederom thuis, nu tegen V.V.IJ. 7, we dachten het team uit de competitie van het vorige seizoen te treffen, echter dat was niet zo, gelukkig. De leeftijd kwam ongeveer wel overeen en uiteraard zo wie zo een stuk jonger.

Voor rust, pakte het tegen de verwachting in buiten gewoon goed uit en gingen we de rust in met een 7-0 voor sprong. Na wat omzettingen na de rust, waren de verwachtingen nog hoger gespannen, maar wat een deceptie, het liep niet en liepen tegen onszelf te voetballen. We moesten zelfs nog pas op de plaats maken en incasseerden zelfs 2 onnodige tegen doelpunten. Weg de NUL, maar ook wij scoorden nog wel en uiteindelijk stuurden we V.V.IJ. met een 9-2 eindstand, terug naar IJsselstein.

OP NAAR DE VOLGENDE RONDE

Namens zondag 2 en mijn kompanen, Martin van der Waal

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *