De Reigertjes spelen de Champions League

By
Updated: oktober 2, 2018
Brederodes Reigers Champions League

De reigertjes zijn kinderen van groep 1 en groep 2 van de basisschool. Ook deze kanjers willen graag voetballen. De reigertjes zijn daarom begin september weer begonnen aan een nieuw seizoen. Het is inmiddels dat de reigertjes al jaren de kraamkamer van Brederodes is voor alle jeugdteams. Ook dit seizoen zijn er inmiddels alweer 20 enthousiaste kinderen die elke zaterdag met veel plezier komen voetballen.

De kinderen leren spelenderwijs de basisvaardigheden van het voetbal. Elke maand is er een thema en oefenen de kinderen hiermee. In de maand september zijn we bezig geweest met dribbelen met als thema ´mijn voet is mijn stuur´. De laatste zaterdag van de maand spelen onze kanjers de Champions League als beloning voor al het harde werken.

De kinderen moesten een kwartier eerder aanwezig zijn. Toch een beetje gespannen gingen ze op naar de kleedkamer. Daar kregen ze te horen in welk team ze zouden zitten. De 4 jarigen werden verdeeld over Italië en Spanje. De 5 jarigen komen uit voor Real Madrid, Barcelona, Borussia Dortmund en Spanje. En zo spelen alle kinderen 3 wedstrijden.

Bij de Champions League hoort ook een passende opkomst op het hoofdveld. De kinderen kwamen op, terwijl het deuntje van de Champions League over het hoofdveld knalde. Onder groot applaus van de ouders en de kinderen begonnen de wedstrijden. Vol overgave waren er schitterende dribbels, krachtige schoten en heel veel doelpunten. Uiteindelijk waren alle teams gelijk geëindigd en kreeg iedereen een dik verdiende medialle.

Op naar de volgende maand waar we flink aan de slag gaan met het oefenen van schieten en mikken.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *