Eerste kampioen al bekend: Brederodes 35+

By
Updated: november 6, 2017

Vrijdagavond 3 november was alweer de laatste avond speelronde van de 35+ najaarscompetitie. Het 35+ team moest ditmaal naar J.S.V. om met Geinoord en Vreeswijk te strijden om te titel “Herbstmeister” en wie er met de bloemen van doorgaat.

Onze jongens hadden nog slechts 3 punten nodig om J.S.V. voor te blijven. De eerste wedstrijd was J.S.V. – Brederodes en ondanks de zeven corners die wij kregen en de vele kansen van Marco en Thomas die niet werden benut in de 20 min speeltijd, verloren we met 3-1. De enige goal van Brederodes werd door Robin Stroo gemaakt.

Er moest toch echt meer worden ingebracht om aan die drie punten te komen.

De tweede wedstrijd was Brederodes – Geinoord, een erg spannend potje en dat was aan het spel van beide teams af te zien. De druk van ons op Geinoord werd echter steeds groter en door goed doorzetten van Robin Stroo werd het 1-0. Maar door een verdedigende fout kwamen zij tien minuten voor tijd op 1-1. Onze jongens kregen voldoende kansen maar het netje werd niet gevonden door de voorhoede. Ondanks veel geroep om de bal “breed te leggen” gingen veel voor eigen succes. Daardoor bleef het slechts 1-1.

De derde wedstrijd: Brederodes-Vreeswijk. Deze pot moest dus echt gewonnen worden anders ging de rit op de platte kar niet door. De wedstrijd bleek een heuse thriller te zijn. Na een furieuze start kwam Brederodes door een misverstand tussen Bart en Sjoerd toch op een 0-1 achterstand te staan.

Brederodes voerde daarna de druk op en gingen een versnelling hoger spelen. Dat leidde tot de 1-1, wederom van Robin Stroo. Toch moest er nog minimaal één goaltje bij. Kansen voor Marco, Hans en Stroo werden om zeep geholpen en het vizier van Thomas stond ook niet op scherp. Ook nu werd de bal niet even breed gelegd op Stroo om het gemakkelijk af te ronden.

Toen moesten de oudgedienden Marco en Fred beide met een hamstring blessure naar de kant. Ze hadden ook veel gegeven in de laatste derby. Met nog maar vijf minuten te spelen viel dan eindelijk het verlossende doelpunt. Na een ouderwetse één/twee tussen Robin en Thomas en wat gerommel in het doelgebied kon Thomas de 2-1 binnentikken. De laatste drie minuten waren nog bloedstollend spannend maar de jongens sleepte de overwinning over de streep.

De bloemen waren voor Brederodes en zijn zij officieel “ Herbstmeister”, een heerlijk gevoel na de enerverende ontknoping van de avond.

De derde helft werd ook uitdrukkelijk gevierd maar voor de platte kar was het inmiddels te laat en werd de avond maar afgesloten op het terras bij de Mc Donalds.

Een paar slotwoorden van deze trouwe toeschouwer. Dit is een erg leuke competitie met een goed einde voor Brederodes. We gaan ons opmaken voor de voorjaarscompetitie!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *