“Het was op een snikhete zaterdag in mei”

By
Updated: mei 27, 2018

Op deze snikhete zaterdag in mei, is er geschiedenis geschreven. En we willen dit geschiedenisboek nog wel voller maken, te beginnen volgende week zaterdag 2 juni om 14.30 uur in Langbroek tegen SVL.

Zaterdag 26 mei 2018, een zaterdag zoals anderen. Het zonnetje schijnt, er waait een licht briesje, wat prettig is met deze temperaturen. Alysha van Daalen zit bij te kletsen met haar oma Yvonne, Norbert is voorbereidingen aan het treffen in zijn behandelkamer. Het tweede speelt zijn laatste wedstrijd thuis tegen IJFC en ik ben op tijd op het Sportpark om te kijken of alles geregeld is voor de wedstrijd vandaag tegen Wilhelmina’26. Zo op het oog een normale zaterdag dus.

Echter het is geen normale zaterdag, op deze zaterdag kan Brederodes geschiedenis schrijven. Bij winst vandaag mag Brederodes meedoen aan de nacompetitie voor promotie naar de 1e klasse. Dat zou geweldig zijn.

Inmiddels is Sjaak Baars aanwezig in zijn korte broek en maakt hij het keukentje in gereedheid voor zijn taak in de rust. Ook druppelen de Groen Gelen binnen, allemaal licht nerveus, want supporter ben je niet voor niks. Ondertussen komt het tweede op voorsprong. Spelers van het 1e verschijnen ook druppelsgewijs bij de wedstrijd van het tweede. Fernando heeft zijn airco op zijn hoofd, zoals hij dat zelf zei. Een natte handdoek tegen de hitte. Bij het tweede weet IJFC te scoren 1 – 1.

12.45 bespreking, de pupil van de week, Lucas Doeland, wordt voorgesteld en er wordt gezongen voor de jarige René de Blok. Kevin Kroeze kondigt zijn afscheid aan bij Brederodes, dit is erg jammer voor Brederodes, deze icoon van de vereniging kiest er voor om dichter bij huis te gaan voetballen in Ameide. Kevin veel geluk en speelplezier in Termei.
De licht gespannen trainer/coach Charly Olf houdt zijn wedstrijdbespreking, hij benadrukt het feit dat er vandaag een prijs te winnen is en dat dat niet zo heel vaak voorkomt in een voetbalcarrière. De opstelling en de wedstrijdtactiek worden besproken.

Wilhemina arriveert op Blankensteijn neemt een kijkje op het veld. De scheidsrechter meldt zich in de bestuurkamer, waar ook de nieuwe hoofdsponsor voor het volgende seizoen aanwezig is. Gert Lukassen dank voor je sponsoring van onze jongens. Na de gebruikelijke koffiepraatjes, breng ik de scheids naar zijn kleedkamer.

Het wordt al aardig vol op het Sportpark.

Vlak voor aanvang van de wedstrijd wordt Ivo Toxopeus verrast met de komst van veel familie en vrienden. Dit was duidelijk een verrassing voor Ivo. Erg leuk om te zien. Wat ook leuk was om te zien, was het feit dat de kinderen van de spelers meeliepen in de line-up het veld op, erg leuk.

Nu de wedstrijd, een moeizaam begin in de verzengende hitte. Het duurde tot de 10e minuut voordat Kevin Kroeze in kansrijke positie gestopt werd door de Wijk en Aalburgse keeper. Het was deze zelfde Kevin die de score wist te openen. Een corner van Luuk Roubos werd door Kevin onberispelijk ingekopt in de 32e minuut. In de 34e minuut was het weer raak, Kevin Kroeze leverde een perfecte voorzet af, die door Dennis Kruijk werd binnengekopt. Wilhelmina deed in de 38e minuut wat terug. Ruststand 2 – 1.

In de tweede helft bleef het spelbeeld rommelig en nerveus. Tot in de 85e minuut er een einde kwam aan de onzekerheid, het was Mike de Groot die (weer) op aangeven van Kevin Kroeze de 3 – 1 snoeihard in de touwen kopte. Drie kopgoals dus deze wedstrijd.
Brederodes heeft historie geschreven. En misschien gaan we daar nog even mee door. Volgende week de eerste wedstrijd in de nacompetitie uit tegen SVL uit Langbroek. Deze door John van Loen getrainde club, wist degradatie uit de 1e klasse ternauwernood te voorkomen en speelt nu in de nacompetitie voor lijfsbehoud.

Na de wedstrijd was er nog een klein feestje voor de tribune met kinderen, familieleden, vrienden en champagne rondom Ivo Toxopeus. In de kleedkamer sprak Charly over winnen van prijzen en gaan voor een plek in de 1e klasse. Dat gaan we zeker doen. Maar eerst een klein feestje met een door de Groen Gelen georganiseerde BBQ. Top geregeld.

Op deze snikhete zaterdag in mei, is er geschiedenis geschreven. En we willen dit geschiedenisboek nog wel voller maken, te beginnen volgende week zaterdag 2 juni om 14.30 uur in Langbroek tegen SVL.

Wil Heestermans.

2 reacties

  1. Yvonne

    29/05/2018 at 10:26

    Geweldig stuk geschreven Wil.

  2. Bert van Emmerik

    28/05/2018 at 16:36

    Gefeliciteerd Wil.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *