Klaverjassen

klaverjassen_bre

Zolang onze vereniging bestaat wordt er bij Brederodes al geklaverjast. Kennelijk past dit spel echt bij een voetbalvereniging als de onze, want op gezette tijden zoals traditiegetrouw met Kerst en Pasen wordt er al decennia lang een toernooitje georganiseerd. We zetten de traditie voort en gaan ook dit jaar weer bij Brederodes klaverjassen, de 10e keer alweer. Onderstaand treft u de nieuwe kaartdata aan voor het nieuwe seizoen alsmede de tussenstand.

Speeldata 2017-2018 en tussenstand

  1. vrijdag 28 september
  2. vrijdag 26 oktober
  3. vrijdag 23 november
  4. zaterdag 22 december; 14:00 uur, Kerstkaarten, telt ook mee voor de kaartcompetitie.

Alle avonden beginnen om 20:00 uur tenzij anders staat aangegeven. Inschrijfgeld is €3,00 + €1,00 voor raden van de hoogste boom. Er tellen maar 6 van de 9 avonden mee. De 3 slechtste vervallen.

Afgelopen jaar zijn we gestart met digitale mailing en dat willen we uiteraard doorzetten, echter
wij hebben nog niet van alle een e-mail adres, tevens is er een klaverjas groepsapp. Mits u dat
wenst en u wenst het aan ons bekend te maken, kunnen wij een mail sturen en/of appen, zoals een
herinnering, de stand etc.. U kan dat aangegeven op een eerder geleverd formulier. Mist u deze mail dan naar klaverjassen@brederodes.nl of spreek een van de onderstaande contactpersonen aan.

Van de meeste hebben wij al een adres, echter is dit onlangs gewijzigd meld dit ons dan zodat wij
dit aan kunnen passen.

Tevens hebben wij het vriendelijke verzoek, indien U een keertje niet kunt, dit ons te melden.
Dit geeft ons de kans en wellicht de tijd om vervangers te zoeken om toch tot een even aantal
te kunnen komen.

Eindstand 2017-2018

  • De einduitslag van het seizoen 2018 is 30.308 punten

Historie

Eind jaren tachtig ontstond er onder een groep Brederodes getrouwen het idee om eens in de maand op vrijdagavond te klaverjassen. De daad werd bij het woord gevoegd en er werd een onderkomen gevonden in de kantine van de Bosbaan. Menige pans en nattes werden daar gespeeld, tot in 2009 werd besloten om te verhuizen naar onze eigen kantine op Sportpark Blankenstein.

Inmiddels is de groep klaverjasliefhebbers daar flink gegroeid en wordt er nog steeds 1x in de maand op vrijdag gekaart met nu gemiddeld zo’n 10 tafels. De vaste aanvangstijd is 20.00 (kantine open vanaf 19.30). Iedere avond zijn er prijzen te verdelen onder de nummers 1, 2 en 3 en de poedelprijs voor degene met het laagste puntentotaal. Daarnaast worden over het hele seizoen de 6 beste scores van iedere deelnemer bij elkaar opgeteld, waarna de 10 beste spelers ook nog eens met een leuke prijs naar huis gaan. Als klap op de vuurpijl valt er ook nog een klein geldprijsje te verdienen door een gok te doen op de hoogste score van de avond.

Belangrijker nog dan al dit prijzengeweld is dat het vooral voor alle aanwezigen een gezellige, ontspannen en leuke bezigheid is. Het kantinepersoneel zorgt ervoor dat het niemand aan een drankje en een hapje ontbreekt en uiteraard leent de kaarttafel zich ook uitstekend om een boompje over voetbal op te zetten.

Kortom, zin om aan de competitie mee te doen, of gewoon een keer tussendoor een boompje klaverjassen? Iedereen is welkom!

Winnaars laatste jaren:

2018 Hans Ouwendijk
2017 Jan Wieling
2016 Ria Steehouwer
2015 Jan Steehouwer
2014 Jan Wieling
2013 Ria Steehouwer
2012 Mient Kamminga
2011 Peter van Dijk
2010 Arie van Mourik

Voor meer info:

Mail naar Martin van der Waal, Paul van Putten of Jan Steehouwer via klaverjassen@brederodes.nl.