Klaverjassen

klaverjassen_bre

Zolang onze vereniging bestaat wordt er bij Brederodes al geklaverjast. Kennelijk past dit spel echt bij een voetbalvereniging als de onze, want op gezette tijden zoals traditiegetrouw met Kerst en Pasen wordt er al decennia lang een toernooitje georganiseerd. We zetten de traditie voort en gaan ook dit jaar weer bij Brederodes klaverjassen, de 9e keer alweer. Onderstaand treft u de nieuwe kaartdata aan voor het nieuwe seizoen alsmede de tussenstand.

Speeldata 2017-2018 en tussenstand

 1. vrijdag 1 september
 2. vrijdag 29 september
 3. vrijdag 27 oktober
 4. vrijdag 24 november
 5. zaterdag 23 december; 14:00 uur, Kerstkaarten, telt ook mee voor de kaartcompetitie.

  Het was een goed bezette middag, 16 tafeltjes, 64 kaarters. Ondanks het gemis van onze opper stalmeester, Paul van Putten is de prijsuitreiking zonder “ klassements incidenten verlopen “ en mochten we Cor Bakhuizen verwelkomen als winnaar met 5955 pnt. Uitslag kerstklaverjassen 2017
  Tussenstand klaverjassen t/met 23 december

 6. vrijdag 26 januari
  Ondanks een wat mindere opkomst, 29 deelnemers, is er weer lekker gekaart. Met als winnaar (es) Ria Steehouwer met 5.323 pnt. Op de voet gevolgd met maar 9 pnt. verschil, haar eega Jan 5.314 pnt. 
  Tussenstand klaverjassen t/m 26 januari
 7. vrijdag 2 maart
  Het was een goede opkomst met uiteindelijk 36 personen. En zodoende hadden we 9 tafeltjes. Onze dank aan Nardie Kemp die op het laatst aansloot en zorgde voor voldoende spelers. Winnaar werd Wim Oorschot met 5485 pnt. John van Putten had een dubbele prijs, de poedel met 3316 pnt en met het raden naar de hoogste pnt zat hij er maar 4 punten naast. Tussenstand klaverjassen t/m 3 maart
 8. zaterdag 31 maart: 14:00 uur, Paaskaarten, telt tevens mede voor de kaartcompetitie.
  De 8e sessie tevens paaskaarten. We hadden met 42 deelnemers een leuk aantal (vorig jaar waren het er 36). Helaas zijn dat er 2 te weinig voor een volledige tafel en dat houdt in dat we 2 jokers hadden. Bekijk de eindstand van het paaskaarten 31-3. Ook benieuwd naar de statistieken van het huidige seizoen t/m 31 maart? Kijk dan hier.

  De ontknoping wordt spannend! Het verschil tussen de nr. 1 en nr. 2, is 201 pnt. En nr. 3 volgt met 407 pnt. En ik schat in dat tot nr. 6 nog wel kanshebber kan zijn. Alhoewel de nr. 1 aardig constant gekaart heeft en nagenoeg vanaf begin de kop heeft aangevoerd.
  Wie interesse heeft in de totaal lijst kan die opvragen via klaverjassen@brederodes.nl.
 9. vrijdag 20 april
  De winnaar is bekend. Uiteindelijk leverde de laatste avond geen verrassing op. Hans Ouwendijk hield zonder veel problemen zijn rangschikking gestand en werd eerste. Welke hij al vanaf de 4e kaartavond bekleedde. Henk de Groot bleef tweede. Alleen de 3e plaats werd nog overgenomen en wel door Cor Bakhuizen. De avond winnaar werd Norbert van Daalen met 5613 pnt. Paul van Putten kondigde en deelde, terwijl unieke kwinkslagen uitdelende, samen met Jan Steehouwer de prijzen uit. Op naar het nieuwe seizoen, met als 1e avond vrijdag 31 augustus.

  Uitslag van de laatste avond 20-04 

  Winnaars laatste avond 20-04 rang

  Statistieken van de negen kaartavonden 2017-2018

  Overall winnaars en statistiek 2017-2018 rang

  Totaal eindstand seizoen 2017-2018

Alle avonden beginnen om 20:00 uur tenzij anders staat aangegeven. Inschrijfgeld is €2,50 + €1,00 voor raden van de hoogste boom. Er tellen maar 6 van de 9 avonden mee. De 3 slechtste vervallen.

Afgelopen jaar zijn we gestart met digitale mailing en dat willen we uiteraard doorzetten, echter
wij hebben nog niet van alle een e-mail adres, tevens is er een klaverjas groepsapp. Mits u dat
wenst en u wenst het aan ons bekend te maken, kunnen wij een mail sturen en/of appen, zoals een
herinnering, de stand etc.. U kan dat aangegeven op een eerder geleverd formulier. Mist u deze mail dan naar klaverjassen@brederodes.nl of spreek een van de onderstaande contactpersonen aan.

Van de meeste hebben wij al een adres, echter is dit onlangs gewijzigd meld dit ons dan zodat wij
dit aan kunnen passen.

Tevens hebben wij het vriendelijke verzoek, indien U een keertje niet kunt, dit ons te melden.
Dit geeft ons de kans en wellicht de tijd om vervangers te zoeken om toch tot een even aantal
te kunnen komen.

Eindstand 2016-2017

Historie

Eind jaren tachtig ontstond er onder een groep Brederodes getrouwen het idee om eens in de maand op vrijdagavond te klaverjassen. De daad werd bij het woord gevoegd en er werd een onderkomen gevonden in de kantine van de Bosbaan. Menige pans en nattes werden daar gespeeld, tot in 2009 werd besloten om te verhuizen naar onze eigen kantine op Sportpark Blankenstein.

Inmiddels is de groep klaverjasliefhebbers daar flink gegroeid en wordt er nog steeds 1x in de maand op vrijdag gekaart met nu gemiddeld zo’n 10 tafels. De vaste aanvangstijd is 20.00 (kantine open vanaf 19.30). Iedere avond zijn er prijzen te verdelen onder de nummers 1, 2 en 3 en de poedelprijs voor degene met het laagste puntentotaal. Daarnaast worden over het hele seizoen de 6 beste scores van iedere deelnemer bij elkaar opgeteld, waarna de 10 beste spelers ook nog eens met een leuke prijs naar huis gaan. Als klap op de vuurpijl valt er ook nog een klein geldprijsje te verdienen door een gok te doen op de hoogste score van de avond.

Belangrijker nog dan al dit prijzengeweld is dat het vooral voor alle aanwezigen een gezellige, ontspannen en leuke bezigheid is. Het kantinepersoneel zorgt ervoor dat het niemand aan een drankje en een hapje ontbreekt en uiteraard leent de kaarttafel zich ook uitstekend om een boompje over voetbal op te zetten.

Kortom, zin om aan de competitie mee te doen, of gewoon een keer tussendoor een boompje klaverjassen? Iedereen is welkom!

Winnaars laatste jaren:

2017 Jan Wieling
2016 Ria Steehouwer
2015 Jan Steehouwer
2014 Jan Wieling
2013 Ria Steehouwer
2012 Mient Kamminga
2011 Peter van Dijk
2010 Arie van Mourik

Voor meer info:

Mail naar Martin van der Waal, Paul van Putten of Jan Steehouwer via klaverjassen@brederodes.nl.