MO 17-1 wint bekerwedstrijd met 0-2 uit bij Roda 46

By
Updated: september 5, 2016

Zaterdag 3 september was het de verste wedstrijd die ik zou bezoeken bij de meiden.

Althans dat dacht ik.  Moest ’s ochtend nog in Eindhoven zijn en kon dan gelijk doorrijden naar Kerkrade. Terwijl ik onderweg was naar Kerkrade ging mijn mobiel en mijn partner vroeg hoe laat ik thuis was, dan konden we gelijk naar Leusden toe. Het duurde even voor dat ik antwoordde en ik kreeg het rare gevoel dat ik de weg kwijt was. (het bleek Roda 46 te zijn en ik dacht Roda JC)  Het kwartje viel en ik als een speer terug naar Vianen, om daarna naar Leusden te rijden.

Gelukkig waren de meiden nog maar net bezig met de warming up. Er waren wel 5 teams bezig met de warming up op 1 veld. (de jongens die daar ook bezig waren dachten dat ze het alleen recht hadden). De dames maakte rustig en gedisciplineerd hun oefeningen af. Terwijl ze klaar waren met de oefening, liepen ze als toetje nog even door de warming up van de jongens. (klasse meiden).

De meiden gingen zoals altijd weer fris van start en gooiden de ene naar de andere combinatie er uit. Alles stond weer perfect zoals het moest, en ze zetten de tegenstander gelijk onder druk. Het wachten was op een doelpunt. Na een goede combinatie werd Anouk diep aangespeeld en schoot perfect in de hoek. 0-1.  Na nog wat kleine kansen gekregen te hebben was het rust.

Ik was benieuwd wie de trainer er uit zou halen.  Femke van Weerdenburg begon al zwaar gehavend aan de wedstrijd. ( was uitgegleden met de fiets, toen ze naar Brederodes ging, het leek wel een EHBO pop).  Wat een karakter! Wel gewoon komen en een perfecte wedstrijd spelen. Er werd niemand uitgehaald, ze waren namelijk maar met 11 dames.

De tweede helft was een kopie van de 1e en het was wachten op nog een doelpunt. Er werd van beide kanten goed gebikkeld. En de dames kregen heel wat trappen te incasseren. Dat is natuurlijk niet zo vreemd als je ze zelf ook uitdeelt. Met nog 5 minuten te spelen werd de bal op Anouk gespeeld,  en met een streep van 30 meter sloeg de bal in de kruising. 0-2.

De wedstrijd was gelopen.

Een supporter.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *