Ongeslagen status Zaterdag 5 duurt voort.

By
Updated: september 25, 2018

Afgelopen zaterdag stond de eerste competitiewedstrijd voor brezat 5 op het programma uit tegen IJFC, de club waar je met een legermacht nooit van de scheidsrechter zal winnen.

De voortekenen voor deze eerste competitiewedstrijd waren slecht, de voorgaande 5 jaar werd de openingswedstijd niet gewonnen. Daarnaast was de scheidsrechter de leider van de tegenstander en hadden we een zeer uitgedunde selectie door vakanties, festivalgangers, (fake) blessures en nog meer rot smoezen welke niet genoemd worden.

De leiding heeft toch nog een manschaft het veld in kunnen sturen. Onder leiding van spielführer Herr Bouwman, begon de wedstrijd om bijna etenstijd 15.30 uur. Er was direct over(ge)wicht voor brezat5, waar ook de eerste kansen uit voortkwamen. Echter na 20 minuten werd het 1-0 voor IJFC omdat meneer de Groot nog steeds met zijn hoofd in Canada was waar hij de gehele voorbereiding is geweest en het zijn eerste minuten van het seizoen waren. BoekieNeuer onze 3e keeper probeerde nog wel redding te bieden, maar gokte verkeerd met uitkomen.

Nog geen vijf minuten later, kreeg Kuipers de bal van onze nieuweling den Uijl aangespeeld en kon de assist geven op Yama die de 1-1 achter de touwen schoot. Door gebrek aan communicatie, overzicht en de scheidsrechter werd het net voor rust 2-1 voor IJFC. De scheidsrechter keurde de goal goed, terwijl onze vlaggenist Janssen een duidelijk vlagsignaal had gegeven voor buitenspel. Echter claimde de scheidsrechter zelf op lijn te hebben gelopen en ging niet mee in het verhaal van zijn assistent, de scheids zijn voornaam zal wel Sander zijn?

In de rust was iedereen het ermee eens om ons wel bekende tactiek tot uitvoering te brengen: de 5 seconde regel, druk druk en nog eens druk zetten tot je niet meer kan en dan weer door of wissel. Dit resulteerde al gauw in de aansluitingstreffer van die Rooie (wegens de nieuwe AVG wetgeving kunnen wij helaas zijn echte naam niet noemen).

Iedereen zag dat IJFC er doorheen zat en de 5 seconde regel werd de 3 seconde regel. Met nog 20 minuten op de klok werd Wietse van achteruit door Mike met een pass over 40 meter weggestuurd, Mike zelf zou wel 80 meter gezegd hebben maar die overdrijft wel vaker. Of toch niet, want ook hij zei dat hij Wietse vroeger sneller was en dat is niet gelogen. Wietse gaf voor op Yama en die maakt zijn 2e van de dag.

Het slotakkoord was voor die Rooie en Herr Bouwman, die Rooie werd met zijn 100 kilo schoon aan de haak op onreglementaire wijze, randje zestien omvergegooid. Vrij schop! Herr Bouwman eiste deze zelf op en schoot deze onberispelijk binnen. Direct gaf hij de Duitse aanvoerdersband af aan Mark (welke vandaag Mark heette) en gunde zichzelf een publiekswissel. De resterende 10 minuten gebeurede er niet veel meer, Piet Koot kreeg kramp, (Ed) Janssen werd als grens de laatste 10 minuten gedekt door de boze aanvoerder van IJFC.

Zodoende werd de 1e competitiewedstrijd in 5 jaar winnend afgesloten. Dan zal toch de goede voorbereiding een grote rol hebben gespeeld. 3 oefenwedstrijden en 3 bekerwedstrijden (door in de beker na 3 x winst) met daartussendoor lichte trainingsarbeid het ideale plaatje geweest zijn. Of is het toch het spelersvolgsysteem VC2000 en de Rinus trainingsapp welke doorslaggevend zijn geweest? Afijn in beide gevallen kan de trainer van het eerste hier lering uit trekken!

Op naar de volgende wedstrijd op 6 oktober om 15.15 uur uit bij DVSU tijdens super Saturday, welke traditiegetrouw  altijd gepland wordt als het gezelligste team van Brederodes er niet bij kan zijn. Ach, zij maken ook wel eens een FAUT! Net als onze fotograaf van vandaag, welkom bij de Kelderklasse BreZat5!

Brederodes zaterdag 5

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *