Panters

Panters FcUtrecht 070514

Onder het motto ‘voetbal is voor iedereen en op deze wijze staat niemand buitenspel bij Brederodes’ organiseert Brederodes het G-voetbal, genaamd:

‘De Panters’

G-voetbal is bedoeld voor kinderen die vanwege een lichamelijke en/of verstandelijke beperking belemmerd zijn in hun bewegingsmogelijkheden. Zij kunnen daardoor niet of moeizaam hun plek vinden in het “reguliere” voetbal. Let wel: we beschouwen G-voetbal gewoon als voetbal. En ook de KNVB biedt dezelfde kwaliteit, service en benadering. Het enige verschil is, dat bepaalde aspecten worden aangepast wanneer dat nodig is. Het motto luidt: Normaal wat normaal kan, speciaal wat speciaal moet! Zie ook de informatie over G-voetbal op de KNVB site.

Doelstelling

We organiseren trainingen, wedstrijden en nemen deel aan toernooien. Uitgangspunt is dat kinderen van 6 tot 16 jaar kunnen mee doen, mits:

  • zij in staat zijn om zowel aan zaal- als buitenvoetbal mee te doen
  • zij hiervoor regelmatig beschikbaar zijn
  • zij voldoen aan de minimale voorwaarden om in teamverband te kunnen functioneren.

Plaats in de vereniging

De sporters

Kinderen moeten hun favoriete sport kunnen uitoefenen. Plezier en respect voor elkaar zijn belangrijker dan de sportieve prestatie als zodanig. Van de spelers wordt verwacht dat zij naar vermogen bijdragen aan het teamgebeuren, zowel binnen als buiten het veld. Het is niet verplicht om aan trainingen en wedstrijden mee te doen, maar men kan niet zonder opgaaf van redenen steeds weg blijven. Afwijkend gedrag, zoals agressie, wordt niet getolereerd.

De begeleiders

 

Frits en Ruud staan elke zaterdag klaar om met veel plezier de training voor de JG 1 te verzorgen. Jos, maikel en Herman verzorgen de trainingen met evenveel plezier bij JG 2.

Van de begeleiders wordt verwacht dat zij zich kunnen inleven in wat de spelers nodig hebben om te kunnen floreren in hun spel. Voorts een open oor voor hetgeen de spelers naast het voetballen bezig houdt. Bij de Brederodes hebben alle trainers het G-trainer certificaat van de KNVB.

Het bestuur

Van het bestuur wordt verwacht dat zij ‘De Panters” onder minimaal dezelfde omstandigheden als die van de andere teams laat opereren. Dit betekent geen status aparte, maar soms wel aangepaste aandacht b.v. voor passende kleedruimte etc.

Sponsoring

De Panters worden gesponsord door enerzijds Bladt Onroerend Goed. Zij voorzien ons van trainingspakken, trainingstassen, shirts, broeken en sokken. Dit alles, mooi bedrukt met het logo van de organisatie.

Werving van spelers en begeleider/trainers

Via de club

Informeer binnen je familie en/of kennissenkring en draag dit nieuws uit.

Buiten de club

Heb je belangstelling om ons te ondersteunen in dit project of wil je je kind aanmelden, dan kan dit bij de Founding Father, Frits Westervoorde. Je kunt ons mailen via g-team@brederodes.nl. Bellen is natuurlijk ook geen probleem, het telefoonnummer is 06 21 554 016.

Trainingstijden

Wil je komen kijken en/of meedoen? We trainen elke zaterdag van 10.00 – 11.15 uur. Training vindt op het sportcomplex Blankensteijn van v.v Brederodes aan de Langeweg 4 in Vianen.