Titelkoorts bij Brederodes

By
Updated: mei 11, 2018

Tekst door: Enzo Ritfeld

Het einde van het seizoen nadert. Er zijn genoeg ploegen die meedoen om het kampioenschap en we hebben zelfs al een aantal kampioenen in ons midden. Een goed moment om deze (toekomstige) kampioenen eens nader te bekijken.

Zaterdag
Zaterdag 2 hoopt op een lang verwacht kampioenschap. Voorgaande jaren grepen zij steeds net naast de titel. Met nog drie wedstrijden te spelen, heeft de ploeg vier punten voorsprong op nummer twee, OSM’75. Nu kan het bijna niet meer mis gaan, zou je zeggen.

Waar het tweede hoopt op een kampioenschap, is de eerste veldkampioen van Brederodes al bekend: Zaterdag 4. Het kampioenschap werd twee weken geleden binnengehaald tegen nummer twee, Faja Lobi KDS. De kampioenen verloren slechts één wedstrijd en er is maar liefst 104 keer gescoord in 21 wedstrijden.

Dames
Dames 1 lijkt – net als vorig jaar – genoegen te moeten nemen met een tweede plaats. Met nog drie wedstrijden te spelen, bedraagt de achterstand op koploper EDO, negen punten. Alleen in theorie zouden de dames nog kampioen kunnen worden. EDO heeft tot nu toe al haar wedstrijden ruim gewonnen, dus dat lijkt zeer onwaarschijnlijk.

Bij Meisjes onder 13-1 is de competitie nog niet beslist. Op dit moment staan ze op plek twee, met 5 punten achterstand op koploper AFC Quick. Onze dames hebben echter twee wedstrijden minder gespeeld. VV De Dreef staat derde en heeft ook een hele goede kans op de titel. In de laatste wedstrijd nemen de dames het tegen De Dreef op. Dit zou wel eens een hele spannende kampioenswedstrijd kunnen worden.

Zaal
Zaal 1 speelde in de competitie niet mee om het eremetaal. De ploeg heeft nog wel uitzicht op het winnen van de KNVB beker. Vorige week werd de kwartfinale met 7-6 gewonnen van FCV. De ploeg is daardoor nog twee finales verwijderd van het winnen van de beker.

Zaal 4 kroonde zich een aantal weken geleden in een bloedstollende wedstrijd tot kampioen. De ploeg stond 5-3 achter in de kampioenswedstrijd. Op wonderbaarlijke wijze werd uiteindelijk nog met 5-7 gewonnen.

Ook Zaal 5 mag zich al een aantal weken kampioen noemen. Ook in deze kampioenswedstrijd werd veerkracht getoond. De ploeg kwam twee keer op achterstand, maar wist de wedstrijd uiteindelijk met 3-5 te winnen.

Jeugdelftallen
Jongens onder 19-2 verloor onlangs de topper tegen MSV’19. Deze wedstrijd moest eigenlijk gewonnen worden om het kampioenschap in eigen hand te houden. Nu bedraagt de achterstand met de koploper uit Montfoort drie punten. Met nog drie wedstrijden te spelen, moet de ploeg nu hopen op een slippertje van MSV’19. Vervolgens moeten ze het zelf afmaken in de voorlaatste wedstrijd tegen nummer twee ’t Goy.

Jongens onder 12-2 is momenteel koploper met vier punten voorsprong op nummer twee, Houten. Houten heeft drie wedstrijden minder gespeeld, dus ook hier moet gehoopt worden op een foutje van de Houtenaren.

Er zijn nog meer jeugdteams die eventueel aanspraak maken op een kampioenschap. Daar durven we nog geen uitspraken over te doen. In die competities zijn nog meerdere wedstrijden te spelen en dus is het wachten hoe dat zich ontwikkelt. Hopelijk zullen er nog meer teams zich tot kampioen kronen. Mocht je nieuwsgierig zijn naar de statistieken van de ploegen, dan kan je deze via voetbal.nl bekijken.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *