Vriendenschaar O23 – Brederodes O23

By
Updated: februari 23, 2018

Dinsdag 20 februari stond de wedstrijd tegen Vriendenschaar op het programma. We hadden al de nodige geblesseerde spelers en helaas kwamen er daar maandagavond nog een paar bij. De staf is tot in de laatste uurtjes bezig geweest om de gaten op te vullen. Het is mooi om te zien dat er naast de vaste basis genoeg spelers zijn waarop we een beroep kunnen doen. Na de wedstrijdbespreking reisden we met een groep van 13 spelers af richting Culemborg.

Brederodes begon met de volgende 11 spelers : Jelle Krouwel, Tim Lagerweij, Daan vd Haar, Floris Moerkens, Elroy Vroege, Gerben de Groot, Luuk Roubos (a), Alexander Anastassiadis, Dennis Kruijk, Mike de Groot, en Dennis Bouwman. Tim Olieman en Matthijs de Groot startte op de bank.  De wedstrijd begon rustig, beide teams speelden de bal wat rond en het was met vlagen rommelig, het was wat aftasten totdat in de 6e minuut Vriendenschaar hun spits op maat weet te bedienen. Hij neemt de bal netjes aan en schiet beheerst de 1-0 binnen. Nog maar amper bekomen van deze achterstand was het 2 minuten later alweer raak. Er komt een aanval over links, de bal wordt uitstekend voorgegeven en zo staan we na 8 minuten met 2-0 achter. Brederodes zet haar schouders eronder en gaat op zoek naar de aansluiter. Ook Vriendenschaar blijft mooi combineren wat in de 13e minuut resulteert in een grote kans, het schot gaat maar net voor langs. Vriendenschaar zet ons vast op eigen helft waardoor we moeilijk in ons spel komen. In de 32e minuut wordt de spits van Vriendenschaar opnieuw strak ingespeeld. Hoewel hij al een aantal keer buitenspel had gestaan, bleef hij deze keer net achter de verdediging, hij versnelde en tikte m netjes binnen.
Met nog een klein kwartier te gaan in de eerste helft stond er 3-0 op het scorebord. Vriendenschaar bleef aanvallend spelen en combineerde goed, ze maakten het ons erg lastig. Brederodes doet er alles aan om er voor de rust nog één in de touwen te knallen. We komen 2x dichtbij, maar helaas de bal wil er niet in.

Na de thee werden Tim Lagerweij en Alexander Anastassiadis vervangen door Matthijs de Groot en Tim Olieman.

De wissels konden direct aan de bak want ook in de 2e helft bleef Vriendenschaar de aanval zoeken. Brederodes beet echter wat meer van zich af en net als Vriendenschaar kwam ook Brederodes zo nu en dan met een mooie aanval, maar helaas bleven de doelpunten uit.

In de 63 minuut gaan Mike en Dennis K., na uitstekend voetbal, met z’n tweeën op de keeper af. Dennis probeert de bal over de keeper heen te stiften maar die is alert en tikt m weg. De aanval is nog niet voorbij. Dennis passt de bal naar Mike en er wordt door een verdediger van Vriendenschaar hands gemaakt. De bal gaat op de stip. Penalty specialist Luuk gaat achter de bal staan en schiet m mooi binnen (3-1). Met nog 25 minuten op de klok worden we wat brutaler wat de nodige mogelijkheden oplevert.

Hoewel wij op zoek zijn naar wederom de aansluiting komt Vriendenschaar met een razendsnelle counter. Het was weer op t randje maar ook nu wist de spits m netjes binnen te tikken. Er wordt door beide ploegen hard gewerkt. In de 78e minuut laat Vriendenschaar haar 5e treffer noteren. Nog geen minuut later opent Gerben mooi op Dennis B. die mooi afmaakt en zo staat het 5-2. Na 90 minuten was dit ook tevens de eindstand.

We hebben er voor gevochten maar Vriendenschaar was dit keer echt de betere ploeg.
We willen alle supporters weer bedanken die de kou getrotseerd hebben en er waren om onze talenten te steunen, Marco bedankt voor het vlaggen en Alysha bedankt voor het verzorgen van de tenues

Ondanks deze verloren partij zijn wij wel poulewinnaar geworden en zullen we op dinsdag 27 maart a.s. de finalewedstrijd spelen. Wie onze tegenstander is en of we uit of thuis spelen, blijft nog even een verrassing. Uiteraard houden wij u via de website op de hoogte.

Sportieve groet,

Staf o23-team Brederodes

 

 

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *