Zaterdagselectie is klaar voor de tweede seizoenshelft!

By
Updated: januari 19, 2016
Brederodes zaterdagselectie bij de Ponthoeve

Voorafgaand het seizoen werd er uitgesproken om met beide elftallen voor plek 1 te strijden. Tot nu toe verloopt dit voor het eerste nog volgens plan en staat het tweede elftal niet ver verwijderd van de koppositie. Met een goed georganiseerd trainingsweekend kijken we met vol goede moed uit naar de komende wedstrijden!

Trainingsweekend
Het trainingsweekend begon op de vrijdagavond met een les ‘Close Combat’ bij Sport en Bewegen Vianen. Na een ferme warming up was iedereen opgelucht, want de warming up bleek het zwaarste onderdeel van de avond. Wat volgde waren zelfverdedigingstechnieken die op een enthousiaste wijze werden geïnstrueerd. Na de les was er ruimte voor een biertje, maar niet al te veel, want de volgende dag gingen we weer aan de slag.

Om 12.00 uur werd de selectie verwacht bij Pannenkoekboerderij de Ponthoeve om een lunch te nuttigen en van waar we vertrokken naar Scheveningen voor twee uur squashen. De grote winnaars waren hier Erik van Mourik en Ivo Toxopeus. De avond werd afgesloten in Crazy Piano’s en ’s ochtends vroeg gingen we weer huiswaarts. Al met al was het een topweekend!

Eerste elftal overwintert op koppositie
De eerste seizoenhelft ging voor het team van Tim van Breukelen voortvarend. De eerste periodetitel werd in de wacht gesleept en er werd overwinterd op de eerste stek. Toch begon het seizoen niet met een overwinning. Voor het vierde seizoen op rij werden de drie punten niet binnen gehaald in de eerste wedstrijd van het seizoen. Gelukkig brachten de wedstrijden daarna wel punten op en werd er o.a. door een hattrick van Mike de Groot een 4-5 overwinning behaald op Everstein. Niet lang daarna wachtte de volgende topper tegen de Alblas, destijds koploper, en werd deze in de thuiswedstrijd met 2-0 opzij geschoven en pakte we de koppositie over.

Heukelum maakte het ons nog moeilijk en zorgde met effectieve counters voor een 4-0 nederlaag. Uiteindelijk bleek Wieldrecht ook een geduchte tegenstander in de strijd om het kampioenschap. In de uitwedstrijd werd er gekeken tegen een 2-0 achterstand, maar werd deze omgezet in een 2-4 overwinning. Mede door dit resultaat staat Brederodes zes punten verwijderd van nummer 2 Wieldrecht.

Concurrentie voor tweede elftal
Voor het tweede elftal is het een moeilijk seizoen. In totaal zijn er vijf (!) ploegen die strijden om het kampioenschap en is er maar een verschil van twee punten tussen de nummer 1 en nummer 5. Momenteel gaat het tweede nog op kop, maar zijn er nog drie ploegen die wedstrijden moeten inhalen. Het gelijkspel tegen hekkensluiter Faja Lobi van afgelopen weekend hielp hier niet aan mee. Tegen laag geklasseerde teams heeft het tweede het sowieso moeilijk. In de eerste wedstrijd werd er gelijk gespeeld tegen VSC, die momenteel gedeeld onderaan staan, en moet het zich aankomend weekend tegen deze ploeg revancheren.

Tevens was er een trainerswissel. Lafdel el Aita begon het seizoen, maar kon door werkomstandigheden het seizoen niet afmaken, waardoor het team twee wedstrijden zonder trainer heeft gespeeld. Gelukkig werd er tijdens deze periode niet verloren en won het zelfs met 3-0 van titelkandidaat Lopik. Een nieuwe trainer was snel gevonden in de persoon van Erik van Mourik en spreekt de groep veel vertrouwen uit in deze samenwerking.

Komende periode
De komende periode staat er weer voldoende op het programma. Het eerste speelt aankomend weekend om 15:00 uur tegen Asperen in een uitwedstrijd. 30 januari staat de thuiswedstrijd tegen Arkel op het programma. Na een weekend zonder voetbal volgt de derde ronde van de EM Kantoorsystemencup en speelt het dinsdag 9 februari een uitwedstrijd tegen zondag tweede klasser Unitas. Deze wedstrijd begint om 20:00 uur. Het elftal van Erik van Mourik speelt aanstaand weekend de uitwedstrijd tegen VSC om 12:45 uur. Het weekend daarop is het elftal vrij, maar mag het daarna aan de bak tegen JSV. Wederom een uitwedstrijd, die deze keer om 15:00 uur begint.

We hebben niet alleen wedstrijden op het programma staan. Vrijdag 12 februari begint om 20:00 uur de Voetbalquiz en volgt zaterdag 20 februari Super Saturday. Genoeg om naar uit te kijken dus!

Namens de zaterdagselectie wensen wij andere teams veel succes in de komende seizoenshelft.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *