Google analytics Toestaan Niet toestaan

Facebook Toestaan Niet toestaan

Brederodes Zaterdag 5 stijgt naar grote hoogte!

12 september 2021 10:00

Na de mokerslag welke wij de 1e bekerwedstrijd hebben uitgedeeld aan Lopik (9-0), was het nu tijd voor een wedstrijd op hoger niveau en wel letterlijk op het dak van de Ikea tegen Faja Lobi 3. Ook zij wonnen hun eerste wedstrijd, dus wisten wij dat we bij winst officieus door waren in de beker. Als zaterdag 5 hebben wij een mooie herinnering aan het dak van de Ikea, namelijk; 2 jaar geleden werden we daar kampioen in de 6e klasse.
Bij aankomst kregen wij de kleedkamer-sleutel tegen inlevering van een borg, let wel een bonuskaart van de AH was voldoende.

De opstelling kwam van Il Capitano vanuit Italië, Verona. Hij had tussen het drinken door van vino’s toch nog tijd gevonden om onderstaande 11 namen het veld in te sturen.

Na de warming up zag je iedereen gespannen kijken, kregen we weer de beruchte scheidsrechter (neef van Angelo) van twee jaar terug die er een potje van maakte? Gelukkig niet, sterker nog deze leidsman stond zijn mannetje en heeft zeer goed gefloten, dat mag ook wel eens vooraf gezegd worden, hulde aan alle scheidsrechters!

De wedstrijd begint, we waren al snel de betere in het veld. Na 20 minuten werd er een overtreding gemaakt op Yama, de scheidsrechter gaf goed voordeel en een voorzet belande bij de tweede paal en Lars kon vrij inkoppen, maar faalde van dichtbij.

Na 28 minuten was het wel raak, het doorjagen van de rechtsback leidde de bal naar Sander, die keek en zag Michel vrijlopen na een sprint van achteruit en gaf hem af. De veldspeler op doel had geen idee waar hij stond dus Michel kon de bal vrij gemakkelijk de open hoek inschuiven: 0-1

Op slag van rust had Michel nog een 1 op 1 kans met de keeper, maar schoot over.

In de rust werden er vier wissels toegepast, Janssen kreeg vooraf nog duidelijke instructies om geen fratsen uit te halen. Na welgeteld 5 minuten had hij al twee schwalbes en een overtreding gemaakt.

In de 58e minuut veroverde Boekie de bal en gaf een lange bal op Sander, de keeper kwam ver uit en Sander dacht aan een lob, deed dit niet, passeerde nog een verdediger maar kon daarna niet vol uithalen, mis! Faja Lobi gaf steeds meer druk, maar op een enkel schotje na hebben zij Mark geen seconde bang gemaakt.

Dankzij een solide verdediging onder leiding van onze Spielfurher Koot en het blok op het midden kwam de tegenstander er niet door heen. Michel schoot de bal ondertussen ook nog onnodig van het dak. 15 minuten voor tijd gaf Sander zijn 2e assist op Wietse die niet overtuigend inschoot, maar wel kinderlijk door de benen heen ging van de keeper.

Na deze goal ging het hard, Janssen gaf een goede voorzet bij de tweede paal en Bas kopte hem in. Dit was zijn 1e goal sinds drie jaar, mede door een slepende knieblessure, maar hij is terug van weggeweest. Het sluitstuk was aan Lars, die 50 minuten op de bank kon nadenken hoe hij wel de bal erin zou koppen en zo bepaalde hij de eindstand 0-4.

Met 6 punten, 13 voor en 0 tegen zijn we officieus door in de beker. Na afloop werd er nog een Parbo Biertje gedronken in de kantine van Faja Lobi. De leider was zijn bonuskaart vergeten en werd gered door Angelo, die wel alert was. Vandaar dat hij, samen met Mike ook is aangesteld als beheerder van de bierpas bij Brederodes. Die werd flink opgewaardeerd en gebruikt op het gezellig terras van Brederodes. Over het evenement gesproken bij Brederodes, inclusief controle en beveiliging t.a.v. de corona maatregelen, klasse geregeld van het bestuur, dit mag ook eens gezegd worden!

Zaterdag 18 september spelen we thuis om 14.30 uur tegen IJFC op veld 1, wij staan garant voor veel doelpunten en sensatie in en buiten het veld. Dus kom gerust een kijkje nemen!