Kledinglease - v.v. Brederodes

Kledinglease

Kledinglease

Wat zijn de voordelen van kledinglease?

De grootste voordelen hiervan zijn:

  • de kledingkosten verlagen (vooral voor jeugdleden);
  • ieder team in hetzelfde tenue;
  • altijd een tenue beschikbaar (minder zorg voor/door leden);
  • gelijkheid in behandeling van de leden;
  • de uitstraling verhogen;
  • sponsors meer mogelijkheden bieden.

Wat zijn de spelregels?

Het kledingleaseconcept geldt voor alle spelende leden, zowel zaal als veld. Dat wil zeggen dat v.v. Brederodes wedstrijdkleding aanschaft voor alle spelende leden (senioren, junioren en pupillen). Door de collectieve inkoop van de kleding kunnen er aanzienlijke kortingen worden verkregen.

De leden leasen (huren) op hun beurt deze kleding van v.v. Brederodes. De kleding blijft echter eigendom van v.v. Brederodes en dient aan het eind van elk seizoen ingeleverd te worden.

De leaseprijs wordt tegelijk met de contributie geïnd. Ieder lid betaalt voor het leasen van de sportkleding een maandelijks bijdrage van € 1,95;

Klik hier voor het kledinglease reglement.

 

Wat zijn de openingstijden van de kledingshop?

De kledingshop is elke dinsdag van open van 19.00 uur tot 20.00 uur en zaterdag van 10:00 uur t/m 14:00 uur

Wat krijgt het team specifiek aan leasekleding?

Per team is een basispakket samengesteld. Dit ziet er als volgt uit:

  • Wedstrijdshirt met clublogo (en/of sponsornaam) en nummering;
  • Broekje
  • Kousen
  • Elk team krijgt eveneens een teamtas ten behoeve van de kleding.

Bovenstaande zit allemaal in de leaseprijs van € 1,95 per maand.

Hoe zit het met retour / schade van leasekleding?

Wedstrijdshirts en broekjes gaan in principe vier jaar mee. Vanzelfsprekend wordt bij schade door overmacht een nieuw shirt/broekje verstrekt. Kousen worden één keer per vier jaar verstrekt. Bij schade of noodzaak kunnen nieuwe kousen worden aangeschaft in de verkoopshop. Overige zaken als voetbaltassen, trainingspakken etc. vallen niet onder de kledinglease.

Hoe zit het met bijbestellen?

De kledingcommissie is verantwoordelijk voor het (tijdig) bijbestellen van kledingvoorraad. Gedurende de kledingleaselooptijd kan kleding nabesteld worden, omdat er bijvoorbeeld iets is kwijtgeraakt/vernield of omdat er een team is bijgekomen. De leverancier van de kleding staat garant voor het feit dat de kleding uit de kledinglijn – gedurende de looptijd van het kledingleasecontract – bijbesteld kan worden. Jaarlijks is er een korte evaluatie, zodat we bij de volgende kledingleaseperiode de opgedane ervaring weer mee kunnen nemen.

Waarom is kledinglease ingevoerd?

Een aantal seizoen geleden spraken we andere voetbalclubs uit de regio over kledinglease, zij waren erg positief. Dit bracht ons aan het denken. Na een uitvoerig gesprek met meerdere kledingleveranciers is er een definitief plan opgesteld. Dit is in het bestuur en met diverse commissies besproken.

Hoe is het ontwerp van het nieuwe tenue gekozen?

In de zomer van 2017 hebben leden uit diverse clubafdelingen zich gebogen over het ontwerp van het nieuwe clubtenue. Op de algemene ledenvergadering van november 2017 heeft het bestuur van de leden goedkeuring gekregen om verder te gaan met de invoering van de kledinglease. Daarna hebben de selectieteams van de zaterdag en zondag en een aantal sponsoren de mogelijkheid gehad om kritisch te kijken naar het ontwerp. In juni 2018 is hier definitief de klap op gegeven en de eerste voorraad besteld.

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!